Στα χέρια του Θεού

π. Ιωάννης Μπρεκ

Κείμενα Πίστης και Ελπίδας

Ο π. Ιωάννης Μπρεκ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1939. Σπούδασε θεολογία στα Πανεπιστήμια Brown και Yale και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Όχι πολύ μετά τις σπουδές του, ασπάστηκε την Ορθόδοξη πίστη. Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων ερμηνευτικής θεολογίας και Βιοηθικής.

Το βιβλίο του «ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» με τράβηξε αρχικά με τον τίτλο του καθώς περιηγούμουν σε ένα βιβλιοπωλείο. Αποδείχθηκε όμως συνολικά ενδιαφέρον γιατί όταν τελικά το ξεκίνησα, δεν μπόρεσα να το αφήσω και το τέλειωσα σε δυο απογεύματα… Αποτελείται από «κείμενα πίστης και ελπίδας», χωρισμένα σε τέσσερις ενότητες διαφορετικής θεματολογίας. Πιο συγκεκριμένα παραθέτω μερικούς τίτλους ανά ενότητες:

ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ  

Αυτοί οι άλλοι, ο Παράδεισός μας

Στα χέρια του Θεού

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 

Ο τόπος της καρδιάς

Ο δικός μας πόνος και οι θλίψεις του Χριστού

Πάσχει ο Θεός

Νηστεύουμε ακόμη;

Σιωπή και ησυχία

  • Μας τιμωρεί ο Θεός;

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΙΩΝΑ  

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ  

  • Καταφύγιο προσευχής

Αυτό που ιδιαίτερα μου άρεσε είναι η αμεσότητα στον λόγο του συγγραφέα και τα πολλά παραδείγματα που χρησιμοποιεί από την καθημερινή ζωή, παρουσιάζοντας και την πρακτική εφαρμογή όσων θεμελιώθηκαν θεωρητικά. Η γλώσσα απλή και κατανοητή στον κάθε αναγνώστη καθιστά το βιβλίο ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα, συνδυάζοντας το «τερπνόν μετα του ωφελίμου».

Α.Χ.