Στην πρωτεύουσα της δοκιμαζόμενης Συρίας τη Δαμασκό, πατρίδα ενός ξεχωριστού Αγίου της εκκλησίας μας, του Αγίου Ιωάννη έγιναν τα εγκαίνια του ναού του Αγίου  Παϊσίου του Έλληνα.

Ο μεγαλοπρεπής ναός που του αφιερώθηκε στη Δαμασκό ανοικοδομήθηκε στην περιοχή της Jaramana και παρόντες κατά τα εγκαίνια ήταν πλήθος κόσμου, o πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης ο 10ος, η ιεραρχία  των ελληνορθόδοξων μητροπόλεων της  Συρίας, καθώς  πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι της χώρας. Ο Άγιος Παΐσιος  από τα Φάρασα της Καππαδοκίας με τεράστια απήχηση και αποδοχή  από τη Ρωσία, τα Βαλκάνια ως και τη Μέση Ανατολή, τιμάται επί προεδρίας Bashar al Assad, μ’ έναν ναό αντάξιο του έργου του και της φήμης του (βλ. pentapostagma.gr).

ΕΛΠΙΔΑ ΧΑΡΑΖΕΙ: Αποτελούν σημείο της παρουσίας και της παντοδυναμίας του Θεού μας, τα εγκαίνια ενός καινούργιου ναού, σε μια περιοχή που μαστίζεται από τον πόλεμο και καθίσταται ιδιαίτερα αφιλόξενη για τα παιδιά του Θεού, λόγω των διώξεων που υφίστανται από αλλοθρήσκους. Μεγάλη χαρά και για μας που ένας «δικός» μας, Έλληνας άγιος, δέχεται τιμές όχι μόνο από ‘Ελληνες αλλά απανταχού της γης χριστιανούς. Οι άγιοι του Θεού ενώνουν τους ανθρώπους.

Είθε οι πρεσβείες του να ασφαλίζουν όλους όσους προστρέχουν στο ναό του.