Το emoji (φατσούλα) που «κλαίει από τα γέλια» ανακηρύχθηκε η «λέξη της χρονιάς» από την Oxford Dictionaries.

Ο Κάσπερ Γκράθγουολ, πρόεδρος του Oxford Dictionaries, εξηγεί πως δεν είναι έκπληξη αυτή η επιλογή, καθώς τα εικονίδια έχουν γεμίσει ένα κενό της επικοινωνίας του 21ου αιώνα,
«… κρίθηκε σκόπιμο να αντικατοπτριστεί αυτή η εμμονή με τα εικονίδια, επιλέγοντας το συγκεκριμένο ως λέξη της φετινής χρονιάς (2015)» καταλήγει.
Το εν λόγω emoji είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο στον κόσμο. Η χρήση του αυξήθηκε τέσσερις φορές τον περασμένο χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αντιπροσωπεύει το 20% όλων των εικονιδίων, που χρησιμοποιούνται.
Το 2012 η λέξη της χρονιάς στις ΗΠΑ ήταν η λέξη «GIF» (ονομασία αρχείων animation), το 2013 η λέξη «selfie» (τα γνωστά αυτοπορτρέτα) και πέρσι η λέξη «vape» (ατμίζω) – ενδεχομένως εξαιτίας της εμφάνισης των ηλεκτρονικών τσιγάρων.
ΕΛΠΙΔΑ ΧΑΡΑΖΕΙ: Πολύ κλάμα από τα γέλια έπεσε τη χρονιά που μας πέρασε, σύμφωνα με το λεξικό της Οξφόρδης. Κατά πόσο όμως αυτά τα «γέλια» αντικατοπτρίζουν την αληθινή ευτυχία των ανθρώπων, δεν μπορεί κανείς να μας το επιβεβαιώσει. Πόσο συχνά κρυβόμαστε πίσω από παρόμοια emoticons προσπαθώντας να ξεγελάσουμε τον εαυτό μας πρώτα και ύστερα όλους τους άλλους για (συν)αισθήματα εντελώς ξένα προς την αλήθεια;