Η Τατσιάνα Κβίτσκο γεννήθηκε με ελλιπή άκρα εξαιτίας της ραδιενέργειας που εκλύθηκε στην ατμόσφαιρα από το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ.

Συγκεκριμένα, η άτυχη γυναίκα γεννήθηκε το 1990 χωρίς πόδια και με μόλις τέσσερα δάχτυλα και στα δυο της χέρια της.

Παρά την ελλιπή ανάπτυξη των άκρων της, η θαρραλέα κοπέλα κατάφερε όχι μόνο να αποκτήσει μία φυσιολογική ζωή αλλά και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον αθλητισμό ως δρομέας, αφού τα εξαιρετικά προηγμένα προσθετικά άκρα της επιτρέπουν να κάνει ό,τι και όλα τα αρτιμελή κορίτσια της ηλικίας της.

Καθώς οι γονείς της ήταν ιδιαίτερα φτωχοί και δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με τις δυσκολίες ενός ανάπηρου παιδιού, η Κβίτσκο πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της σε ένα ορφανοτροφείο στη Λευκορωσία. Ωστόσο, σε ηλικία τεσσάρων ετών η βιολογική της οικογένεια επέστρεψε για να ξαναπάρει την μικρή Τατσιάνα κοντά της.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail για την γενναία αυτή αθλήτρια, το σημείο καμπή στη ζωή της προέκυψε στην ηλικία των 6 ετών, όταν ένα αμερικανικό πρόγραμμα τής χάρισε τα πρώτα της προσθετικά άκρα.

Η νεαρή κοπέλα θεωρεί ότι η αναπηρία της έχει και μία καλή πλευρά, αφού την έχει κάνει πιο δυνατή και παθιασμένη για τη ζωή.

«Μερικές φορές εύχομαι να είχα πόδια για να φοράω τακούνια», λέει χαριτολογώντας και συμπληρώνει: «Ωστόσο, αν είχα πόδια δεν νομίζω να ήμουν τόσο παθιασμένη όσο είμαι σήμερα.

Είμαι δυνατή σωματικά, νοητικά και συναισθηματικά και νομίζω ότι αυτό το οφείλω στην αναπηρία μου».

ΠΗΓΗ

 

 

Presentation1